Locuinta Unifamiliala Diaconescu

Ideala pentru o resedinta amplasata in zona verde din imediata apropiere a orasului, interesanta prin imagine, moderna prin acuratetea compozitiei volumetrice, primitoare prin texturile si culorile folosite, functionala prin relationarea corecta a spatiilor, cladirea asigura confortul necesar unei locuinte unifamiliale private. Cercul ce defineste planimetric constructia ofera prin imaginea peretilor curbi si opaci intimitate spatiului interior si dinamism perspectivei exterioare, animand peisajul static al zonei de campie.
Casa unifamiliala DIACONESCU
– proiectant arhitectura: www.ArhiDinamiK.ro
– beneficiar: Diaconescu Tiberiu Cornel
– amplasament: comuna Pantelimon, jud. Ilfov
– locuinta S+P+1E
– suprafata teren 700mp
– suprafata construita desfasurata 320mp

Volumul cilindric gazduieste o generoasa camera de zi cu suprafata de 51mp, dezvoltata pe doua niveluri si legata vizual si spatial cu locul de luat masa. Semineul, amplasat pe peretele curb ce contureaza camera, este exprimat ca element vertical prin volumul dominant al cosului. Diametral opus, echilibrand compozitia, este amplasat un alt element vertical important al casei: scara.

Cladirea este alcatuita din doua volume: volumul cilindric, ce defineste compozitia, stapuns de un paralelipiped ce marcheaza axa sud – nord, subliniata in imagine prin peretele de piatra si asimilata in acest caz cu legatura dintre spatiul public, strada, si spatiul privat, curtea.
Camera de zi este un spatiu intim si interesant, fiind definita de peretele opac rotund, si totodata un spatiu deschis, atat fata de celelate functiuni, cat si fata de spatiul exterior prin spatiile vitrate orientate catre strada si catre curte.

Volumul paralelipipedului adaposteste zona de noapte si utilitati: la parter bucataria care prin locul de luat masa face legatura cu zona de zi, camera de oaspeti si baia, iar la etaj dormitorul matrimonial cu dressing si baie proprie, doua dormitoare si baie. Dormitorul matrimonial si dormitoarele copiilor sunt separate prin spatiul intim al bibliotecii, amplasata in supanta camerei de zi, avand deschidere catre zona de zi si catre semineu. Completand gama de functiuni si utilitati ale casei, la subsol sunt amplasate crama si centrala termica.